У Кремінній відбулися дві важливі події, пов’язані з соціальним життям усієї області, — відкриття басейну та залу для важкоатлетів в обласному фізкультурному центрі «Олімп», а також вручення реанімобілів і спеціалізованого автотранспорту для медичних закладів області. З цієї нагоди до Кремінної прилетів Президент України Петро Порошенко.

 

Фото на згадку з юними спортсменами.

 

Фото
прес-служби ВЦА.

Через окупацію частини Луганщини та втрату основних спортивних баз у Криму у спортсменів рівня збірних команд України та області не лишилося іншого варіанта, як тренуватись в різних регіонах країни, які мають відповідні умови. Отже, керівництво області ухвалило рішення модернізувати центр «Олімп» — створити повноцінну базу для олімпійської та паралімпійської підготовки спортсменів. Насамперед було добудовано басейн, який простояв у незавершеному стані років двадцять. На сьогодні це єдиний спортивний об’єкт обласного рівня на території, підконтрольній українській владі. З обласного бюджету на оплату виконаних робіт виділено 13,148 млн. грн.

Під час відвідування обласного фізкультурного центру Петро Порошенко зустрівся з провідними спортсменами, які тренуються та мешкають на базі олімпійського резерву. Трикратна олімпійська чемпіонка, рекордсменка світу Ольга Бризгіна звернулася до Президента з проханням допомогти у створенні сучасного легкоатлетичного манежу.

Заслужений тренер України з легкої атлетики Римма Старостіна підтримала Ольгу Бризгіну і нагадала, що у найтяжчі 2015—2017 роки луганські паралімпійці здобули для України 77 медалей на змаганнях різного рівня. «Нам дуже важко було зберегти команду, створити умови для тренування, але завдяки підтримці обласної влади та особисто голови ВЦА Юрія Гарбуза нам це вдалося. Сьогодні у Кремінній створено найкращу базу для розвитку інваспорту, але легкоатлетичний манеж вкрай необхідний». Петро Порошенко поцікавився вартістю проекту та, дізнавшись, що потреба у коштах становить 20—25 млн. грн., пообіцяв допомогти. «Ми відпрацюємо медалями!» — сказали у відповідь спортсмени.

Президент Петро Порошенко також узяв участь в урочистій церемонії вручення реанімобілів та спеціалізованого автотранспорту для медичних закладів області. Цього дня на центральній площі Кремінної рівними рядами виструнчились понад 40 авто, а після вручення ключів та сертифікатів головним лікарям медичних установ вони роз’їхались в усі куточки області. Для розв’язання проблем центрів первинної медико-санітарної допомоги в області реалізується регіональна цільова програма із забезпечення спецавтотранспортом. Зокрема, передбачено придбати 61 одиницю санітарних авто, для чого виділено субвенцію з обласного бюджету на загальну суму понад 10 млн. грн.

За словами Петра Порошенка, на відновлення інфраструктури Луганщини передбачено виділити суму в межах 1 млрд. грн., зокрема на систему надання медичної допомоги вже виділено майже 350 млн. грн.

Павло ВОРОНЦОВ.

Луганська область.