За останню добу (станом на ранок 13.04) російські найманці понад 60 разів обстріляли наших військових. За даними прес-центру АТО, епіцентром вогневого протистояння залишається маріупольський напрямок. Тут вогнем мінометів калібру 120 мм та 82 мм, БМП, гранатометів різних систем та кулеметів великих калібрів ворог накривав Водяне, Мар’їнку, Широкине. По морпіхах, які тримають оборону під Гнутовим, окупант гатив зі 120-міліметрових мінометів, протитанкових гранатометів та кулеметів, а оборонців Гранітного, Талаківки, Павлополя активно обстрілював з кулеметів великих калібрів та стрілецької зброї.

На донецькому напрямку основними об’єктами вогневих зусиль противника були опорні пункти ЗСУ поблизу Авдіївки, шахти «Бутовка», Опитного, Кам’янки, Зайцевого, Пісків, Троїцького. На луганському напрямку з мінометів калібру 82 мм, гранатометів та кулеметів великих калібрів терористи били поблизу Новоолександрівки, Кримського, Катеринівки та Новозванівки.

Про ситуацію на фронті розповів боєць ЗСУ (місце дислокації — район ДАП): «Ніч була досить складною. Орки обстрілювали наш опорник з усіх видів зброї. Спочатку вони застосували протитанковий ракетний комплекс, гранатомети, великокаліберні кулемети. Потім — міномети. На щастя, усі хлопці живі й здорові. Однак прийшла сумна звістка з позиції, яка розташована поблизу шахти «Бутовка». В результаті мінометного обстрілу наш побратим дістав смертельне поранення. Про режим припинення вогню поки що говорити не доводиться...»

Олександр ПЕКНИЙ.