У селі Пісків Костопільського району Рівненщини триває будівництво школи на 226 місць. Вона буде не гіршою, ніж у Європі, переконаний голова ОДА Олексій Муляренко.

«Школа у цьому селі була визнана аварійною. Тож торік ми розпочали будівництво нової. Завдяки активній позиції обласної та районної влади, за підтримки депутатів спільними зусиллями владнали всі негаразди із землею і віднайшли кошти. У 2016-му на будівництво було виділено понад 16 мільйонів, — розповів Олексій Муляренко. — Цьогоріч на школу передбачили вже 23 мільйони гривень, 90 відсотків із яких виділить Державний фонд регіонального розвитку, решту додасть місцева влада».

У майбутньому це буде сучасний заклад із актовою залою, перехідною галереєю та їдальнею. Також матимуть і спортивне ядро — стадіон і спортзал. Будується школа за європейськими нормами, зокрема, враховано енергозберігаючі технології, для учнів початкових класів передбачено окремі входи.

Зведення навчального закладу має велике значення для громади. Адже село Пісків перспективне, бо розміщене за 12 кілометрів від райцентру Костопіль та за 50 км від Рівного. На території Пісківської сільради мешкають майже 2,5 тисячі жителів. Молоді сім’ї залишаються у селі, а народжуваність щороку зростає.

Олександра ЮРКОВА.

Рівне.