За останню добу (станом на ранок 18.04) окупанти понад 30 разів відкривали вогонь по наших військових. За даними прес-центру АТО, епіцентром вогневих протистоянь залишається маріупольський напрямок. Терористи застосовували 120-міліметрові міномети та озброєння БМП в Новогригорівці, у Чермалику — 82-міліметрові міномети, а в районі Мар’їнки — великокаліберні кулемети. По морських піхотинцях під Водяним стріляли з озброєння БМП, протитанкових гранатометів та великокаліберних кулеметів. Із гранатометів різних систем та стрілецької зброї терористи били поблизу Широкиного, Талаківки та Павлополя.

На донецькому напрямку з 82-міліметрових мінометів, гранатометів та кулеметів великого калібру бойовики лупили поблизу Авдіївки. З протитанкових гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї — по опорних пунктах у районі шахти «Бутовка». З кулеметів великого калібру та стрілецької зброї терористи вели вогонь по силах у Кам’янці. На луганському по позиціях поблизу Катеринівки застосували міномети калібру 82 мм та автоматичні гранатомети. З протитанкових гранатометів вели вогонь по опорних пунктах у районі Новоолександрівки.

Яка ситуація на передовій, розповів боєць ЗСУ (місце дислокації — район ДАП): «На Великдень зброя «орків» переважно мовчала. До нас завітали волонтери, журналісти. Поспілкувалися, хлопці показали наші будні. Однак після опівночі окупанти знову почали нарощувати кількість обстрілів. Остання ніч узагалі була неспокійна. Били з мінометів різних калібрів, великокаліберних кулеметів, гранатометів з території аеропорту та Спартака. Усі хлопці живі й здорові. Складна ситуація в наших побратимів, які розташувалися поблизу наших позицій — на шахті «Бутовка». Там їх нині обстрілюють з усіх видів зброї».

Як повідомили в прес-службі ГУ НП в Донецькій області, в Авдіївці в результаті обстрілу бойовиків постраждали 8 будинків у житловому кварталі в старій частині міста. «Будинок по вулиці Тургенєва, 67 повністю зруйновано, а сусідній — Тургенєва, 65 — частково. Ще 6 приватних домоволодінь серйозно пошкоджено: посічені осколками вікна, дахи. Постраждалих у результаті обстрілу немає. Слідчо-оперативна група Авдіївського відділення поліції надає допомогу мирним жителям. Наслідки обстрілу бойовиків документуються», — поінформували там.

Олександр БРОНСЬКИЙ.