Провідний інженер відділу головного технолога РАЕС Павло Кузнєцов взяв участь у місії технічної підтримки ВАО АЕС-МЦ за напрямком «хімія» на Білоруській АЕС. Місія технічної підтримки ВАО АЕС-МЦ на РУП «Білоруська АЕС» проходила з метою обміну кращим світовим досвідом. У ній взяли участь експерти з України, Вірменії та РФ, що працюють у напрямку експлуатації хімічних технологій, обладнання хімічного цеху та ведення водно-хімічного режиму на діючих АЕС. Залучення працівників АЕС різних країн, що входять до регіонального центру – доволі розповсюджена та корисна практика.

 

На знімках:

 

загальний вигляд Білоруської АЕС;

 

працівник Рівненської АЕС Павло Кузнєцов (ліворуч) з делегацією експертів на АЕС Білорусі.

 

У ході місії експерти ВАО АЕС-МЦ підготували презентації щодо досвіду експлуатації хімічних технологій на власних АЕС. За результатами місії команда техпідтримки ВАО АЕС-МЦ надала дев’ять рекомендацій щодо поліпшення діяльності БілАЕС у напрямку «хімія».

 

«Персонал хімічного цеху Білоруської АЕС – це в основному молодь, середній вік спеціалістів 27 років, – ділиться враженнями Павло Кузнєцов. – Молодь – це завжди ініціативність, наполегливість та енергія. Тому я впевнений, що усі рекомендації, які надали експерти за результатами місії, будуть успішно виконані та втілені».

 

До речі, Білоруська АЕС будується з 2011 року за 18 км від міста Островець Гродненської області. Передбачається будівництво двох енергоблоків с реакторами типу ВВЕР-1200/491. Введення в експлуатацію енергоблоку № 1 заплановано у 2019, енергоблоку № 2 – у 2020 році.

 

Юлія КУЛАЄВА,
кореспондент прес-центру Рівненської АЕС.

Фото надані автором.