Громадська активістка, волонтерка "Автомайдану" закликає молодих тернополян та гостей міста підтримати акцію, яка розпочнеться у ніч із 23 на 24 квітня. Саме цієї ночі стартує унікальна серія вечірок української танцювальної музики. У такий спосіб файне місто Тернопіль показує приклад дії закону про квоти на україномовну музику.

 

На знімку:

 

перша афіша "УкроТеки"

 

Завдяки ухваленому в листопаді 2016 року закону щодо частки музичних творів державною мовою у радіоефірі, "на світ божий" з'явився величезний пласт якісного, самобутнього, українського "матеріалу". Тепер його часто можна чути по радіо та на музичних телеканалах. Проте в нічних клубах Тернополя досі панує культ іноземної музики, а ведучі спілкуються з публікою російською мовою. Так, начебто, модно й саме цього, начебто, вимагає місцева молодь.

 

Проте знайшлися в обласному центрі люди, котрі хочуть познайомити тернопільських любителів нічного життя із сучасною, стильною, запальною танцювальною музикою, що створена українцями для українців. Їм не байдуже майбутнє нації. Вони ламають стереотипи та творять нову моду на сучасні розваги до ранку.

 

"УкроТека" -- це проект, ідея якого народилася в тернопільського активіста ВО "Автомайдан" Андрія Деркача. Йому допомагатиме чимала команда професіоналів.

 

Організатори передбачили безплатні запрошення для тих тернополян, котрі не тільки хочуть відпочивати під якісну українську музику, а й популяризують її. Андрій Деркач особисто передає перші флаєри для вільного входу тим, кого зацікавив новий сучасний формат вечірки.

 

"Вірю, що завдяки підтримці небайдужої та завжди креативної тернопільської молоді, нам вдасться зробити потужний крок, аби побороти культ загарбників у рідному місті. Адже Тернопіль завжди був центром патріотизму, центром студентства та вміє здивувати прогресивними молодіжними проектами", -- зазначив Андрій Деркач.

 

Михайло ЛИСЕВИЧ.

Фото надано автором.

 

Тернопільська область.

 

Голос України