Сьогодні на Луганщину прибуває волонтерський агітпотяг "Труханівська Січ". У рамках проекту реалізації програми Президента України з підтримки національної єдності він уже вдруге завітав до області, й цього разу -- з акцією "Мистецький Кінопотяг". Її організатори вважають, що саме кіно як жанр, у котрому задіяно майже всі професії -- дизайнери, художники, музиканти, хореографи, артисти, кіно- і фотооператори, сценаристи, перукарі, кравці тощо, дасть змогу проявити себе та розвинути таланти.

 

Учасниками потяга стали студенти, представники профтехосвіти, волонтери та митці -- загалом понад 200 осіб. Викладачі Київського національного університету театру, кіно і телебачення імені І. Карпенка-Карого та представники профтехосвіти проведуть майстер-класи, покази вистав, кінофільмів та розкажуть про свої професії.

 

Першим "Труханівську Січ" о 10-й ранку зустрів Лисичанськ. Тут під час акції відбудуться творчі фестивалі у школах та професійних учбових закладах міста. Наступного дня аналогічний заходи планується провести в Рубіжному.

 

Павло ВОРОНЦОВ.

 

Луганська область.

 

Голос України