На Тернопільщині планують створити інфраструктуру для підтримки малого та середнього бізнесу, завдяки якій підприємці зможуть отримати фахову допомогу. Про концепцію мережі бізнес-інкубаторів розповіла директор департаменту економічного розвитку і торгівлі облдержадміністрації Галина Воляник.

 

На знімку: Ігор Вонс та Галина Воляник під час презентації проекту.

 

«Ми знайшли підтримку з боку обласного центру зайнятості, на базі якого можливе створення мережі», — зазначила вона.

У бізнес-інкубаторі підприємець-початківець, відібраний на конкурсній основі, отримає робоче місце, технічне забезпечення і, що найважливіше, інформаційний та навчальний супровід. Загалом діяльність бізнес-інкубатора передбачає створення робочих місць, підтримку бізнесу на всіх етапах. А також проведення навчальних семінарів і тренінгів.

«Зарубіжний досвід свідчить, що бізнес 30 відсотків підприємців, котрі користувалися послугами бізнес-інкубаторів, переріс з малого у середній», — наголосила Галина Воляник.

Підприємці отримуватимуть допомогу від влади. Для цього ОДА укладатиме меморандуми з Радою підприємців та бізнес-асоціаціями.

Істотним критерієм відбору учасників проекту має бути бізнес-ідея, а також кількість робочих місць, які може створити підприємець. Про це заявив заступник голови — керівник апарату ОДА Ігор Вонс. Він також пропонує запровадити пільгове кредитування для підтримки діяльності того чи іншого підприємця.

Фото надане
Михайлом ЛИСЕВИЧЕМ.