Відучора в селі Городок Володимирецького району на Рівненщині триває робота над локалізацією осередку африканської чуми свиней (АЧС). 19 квітня тут у приватному господарстві загинули свині, як засвідчила експертиза, від африканської чуми. Проведено засідання надзвичайної протиепізоотичної комісії при Володимирецькій РДА, рішенням якої визначено межі епізоотичних осередків, зони захисту та нагляду, затверджено план заходів.На село Городок накладено карантин.

 

На місці вже працюють відповідні служби. При в’їзді до села встановлені два ветеринарно-поліцейські пости. Облаштовуються дизбар’єри. Спеціалісти обстежують приватні домогосподарства, їх у селі більше 30. З метою локалізації інфекції у селян вилучатимуть свиней. В усьому районі заборонено продаж свинини.

 

Якщо ж нових випадків захворювання не зафіксують, карантин може бути знятий через 40 днів.

 

Ветеринари закликають людей бути обачливими. Хоч вірус і є безпечним для людини, проте захворювання здатне швидко розповсюджуватися. Про випадки мертвих і хворих свиней відразу необхідно повідомити фахівців ветеринарної служби. З початку року на Рівненщині це вже третій випадок загибелі свиней через африканську чуму. У Березнівському та Рівненському районах після проведених заходів з оздоровлення вже знято карантин.

 

Тетяна ПАНАСЮК,
працівниця прес-служби Рівненської ОДА.