Відразу дві сотні юнаків і молодих чоловіків із Полтавщини провели до війська зі збірного пункту облвійськкомату. В урочистостях із цієї нагоди, крім винуватців свята, взяли участь рідні, друзі, знайомі хлопців, учасники АТО, представники влади та громадськості.

 

 

Перші командири призовників, які саме того дня одержали військове звання «солдат», нагадали про те, що служитимуть новобранці у Збройних Силах України, Національній гвардії та частинах спеціального транспорту.

Зрештою, сьогодні будь-яка військова служба стає почесною і престижною не лише, так би мовити, фігурально. Тож частина тепер уже вчорашніх призовників висловлювали намір пов’язати свою долю з армією, підписавши відповідний контракт. Однак спочатку треба випробувати себе на строковій службі.


Проводжаючи хлопців до війська, священнослужителі Полтавської єпархії УПЦ Київського патріархату окропили їх свяченою водою (на знімку), а дівчата вручили хліб-сіль і пам’ятні подарунки. Своєрідним дороговказом для новобранців стали й патріотичні пісні у виконанні заслуженого артиста України Валерія Соколика та його колег із обласної філармонії.

Полтавська область.


Фото автора.