Більше півмільярда гривень планують витратити цього року на Рівненщині на дороги. Для цього, за словами голови Рівненської ОДА Олексія Муляренка, уряд спрямував області понад 150 мільйонів гривень, ще 300 мільйонів сподіваються отримати від реалізації на Рівненщині митного експерименту, за умовами якого половина перевиконань від планових надходжень з Рівненської митниці залишатимуться в обласному бюджеті та можуть бути використані на ремонт доріг місцевого і національного значення.

 

Керівник області розповів, на ремонт яких доріг в першу чергу спрямують кошти від митного експерименту. Очолює цей перелік траса «Городище – Рівне – Старокостянтинів», яка нещодавно отримала статус національного значення і яка знаходиться між двох трас міжнародного значення: так званої «Варшавки» та «Київ – Чоп». За попередніми розрахунками, буде відремонтовано близько 50 кілометрів її в напрямках Рівне – Сарни та Рівне – Острог. Решту траси «Городище – Рівне – Старокостянтинів» планують оновити за кошти державного бюджету. Таким чином, уся дорога з півдня на північ Рівненщини буде відремонтована, пообіцяв Олексій Муляренко.

 

За рахунок коштів державного бюджету на Рівненщині планують відремонтувати й інші ділянки доріг. Так, у Зарічненському районі це три кілометри дороги між селами Серники та Бір, по якій довозитимуть дітей до опорної школи у Серники. Також планується капітально відремонтувати міст на контрольно-пропускному пункті «Прикладники» цього ж таки Зарічненського району.

 

Щодо створення умов для довезення дітей до опорних шкіл, то планується також ремонт доріг до сіл Степангород та Красносілля Володимирецького району: на ділянках Степангород – Хиночі та Красносілля – Зелене. А в Рокитнівському районі з цією метою відремонтують відрізки доріг від райцентру Рокитне до села Масевичі та чотири кілометри дороги до села Кисоричі.

 

Подбають про ремонт дороги і до перлини Полісся, улюбленого місця відпочинку мешканців області – Білого Озера, що у Володимирецькому районі.

 

Олександра ЮРКОВА.

 

Рівне.

 

Голос України