У Рівному презентували роботу будинку юстиції. Під нього міська влада виділила відремонтоване комунальне приміщення на вулиці Замковій. На переїзд та облаштування нового приміщення жодних додаткових бюджетних коштів юстиція не отримувала, все в рамках річного бюджету, запевнила начальник Головного територіального управління юстиції у Рівненській області Іванна Смачило.

 

За її словами, «глобальна мета Рівненської юстиції – це державний сервіс у новітньому стандарті «відкритого простору». Саме такою планують зробити юстицію через кілька років. Одним з найрадикальніших кроків на цьому шляху – ліквідація районних управлінь юстиції. Минуло майже рік і громади не помітили цього. Отже, ми вчинили правильно, коли закрили неефективні структури. Замість них починають працювати сучасні бюро правової допомоги. Ми не будуємо громіздких структур, а спрощуємо доступ до державних послуг. Більше немає реєстраційних черг в юстиції, є зручні сервіси в ЦНАПах та приватних нотаріусів. Ми зробили юстицію більш доступною. Для поціновувачів сучасних технологій – електронні сервіси, для особистих відвідин Рівненської юстиції – зручне приміщення в центрі міста. Це лише початок. Багато робіт з облаштування приміщень ще тривають, як і запровадження он-лайн сервісів».

 

Тішаться новосіллям і відвідувачі. Адже тепер їм не доводиться долати пішки сходами 7–9 поверхів у приміщенні ЦНТІ, де розміщувалась юстиція і де ліфт не працював протягом восьми років.

 

Олександра ЮРКОВА.

 

Рівне.

 

Голос України