Капітальним ремонтом терапевтичного та гінекологічного відділень із заміною вікон на енергозберігаючі, мереж електро-, водопостачання, каналізування та опалення, сантехніки, покриття підлоги, а головне — повного оновлення твердого та м’якого інвентарю зустріла своє 50-річчя Добровеличківська центральна районна лікарня, що на Кіровоградщині.

 

Екскурсію гінекологічним відділенням після його капремонту і оновлення обладнання та інвентарю проводить завідувач, лікар І категорії Тетяна Рябовол. Оцінюють якість робіт голова Кіровоградської ОДА Сергій Кузьменко, головний лікар ЦРЛ Петро Гинькут та депутат обласної ради Олексій Мірошніченко (справа наліво).

Фото автора.

Показово, що за рахунок фінансування з районного бюджету проведено ремонт лише терапевтичного відділення. Гінекологічне довели до належного сучасного стану вже звичним методом — за рахунок фінансової допомоги сільгоспвиробників району. А впродовж кількох останніх років тут проведено якісні ремонти пологового, дитячого, хірургічного та поліклінічного відділень, операційного та харчоблока. Розпочато ремонт відділення анестезіології та інтенсивної терапії. Усі підрозділи лікарні оснащені сучасним обладнанням.


Сьогодні Добровеличківська ЦРЛ — єдина в Західному окрузі області серед районних лікарень, яка в будь-який час може заступити на цілодобове постове чергування завдяки тому, що має у штаті по чотири лікарі-анестезіологи, хірурги та гінекологи. А загалом операції тут можуть проводитись одночасно на кількох операційних столах. Надання специфічної і традиційної меддопомоги тут забезпечують 39 лікарів та понад 200 спеціалістів молодшого медперсоналу та інших фахівців.


Лікуються у ЦРЛ не лише жителі Добровеличківського, а й чимало мешканців сусідніх Вільшанського та Новоукраїнського районів.

Кіровоградська область.

Довідково

Загалом з метою поліпшення матеріально-технічної бази Добровеличківської ЦРЛ та забезпечення якісного харчування хворих, із дотриманням вимог чинного законодавства, залучено: у 2011 році — 266 тис. грн., у 2012 — 362, у 2013 — 515, у 2014 — 619, у 2015 — 714, у 2016 році — 771 тис. грн.