Солідне, майже на триста сторінок літературно-художнє видання з такою назвою презентували у бібліотеці імені Т. Г. Шевченка міста Покровська, колишнього Красноармійська, що на Донеччині. 

 


До книжки серії «Творчі сили Покровщини» увійшов колоритний та багатогранний доробок понад сорока місцевих прозаїків, поетів, краєзнавців та майстрів художньо-декоративного мистецтва, а також запрошених гостей та друзів, які підтримують зв’язки з творчим об’єднанням «Суцвіття», зокрема, Павла Куща, Юрія Доценка, Юлії Бережко-Камінської та автора цих рядків.


Об’єднання при бібліотеці існує вже майже десять років і згуртувало творців не тільки міста, а й району, Мирнограда і Межівщини. Також різноманітні жанри, в яких виступають автори, — проза, поезія, публіцистика, краєзнавство, дитячий світ, сатира і гумор. На жаль, мало хто зможе поставити збірку на свою полицю, бо наклад її майже символічний, та гадаю, відвідувачі бібліотек матимуть змогу з нею познайомитися.


Своє десятиріччя «Суцвіття» відзначатиме навесні 2017 року, та підсумки роботи за минулі часи вже опубліковано у першій книзі нової серії. Хочеться побажати її авторам творчої наснаги, щоб до тієї дати чергове видання було таким само насиченим і цікавим.