До Сєверодонецька у травні завітає Всеукраїнський щорічний фестиваль-конкурс "ART-UKRAINE", який реалізується за підтримки Комітету Верховної Ради України з питань культури і духовності та Міністерства культури України. Унікальність цього фестивалю полягає в тому, що в ролі журі виступають пересічні глядачі, які після перегляду вистав оцінюють постановку та гру акторів. У результаті визначається п'ять переможців з усіх регіонів України.

 

Отже, 11 травня на сцені міського палацу культури Сєверодонецька Луганський обласний академічний український музично-драматичний театр представлятиме іронічну притчу "Лавина" сучасного турецького письменника Тунджера Джюдженоглу. Вистава поставлена нещодавно і на погляд режисера дуже актуальна. У ній театр досліджує знайомі історичні ситуації, коли диктатура тиші, вбираючи в себе безліч заборон і табу, породжує надмірну покірність, і пропонує глядачам відповісти на запитання: чи позбулися ми, сучасники, цього страху "говорити пошепки"?

 

У травні представники організаційного комітету фестивалю вирушають у тур по всій Україні, щоб оцінити, підтримати, популяризувати одне з найважливіших і надзвичайних видів мистецтв -- театральне.

 

Павло ВОРОНЦОВ.

 

Луганська область.

 

Голос України