У перші дні після Великодня на центральному ринку в Сумах бракувало і попиту, і пропозиції. У традиційно велелюдному м’ясному павільйоні кілька продавців мало не смикали за рукави поодиноких покупців і пропонували їм фантастичні знижки, але ті проходили повз. Утім, ситуація повернулася «на круги своя». Базар знову завирував, бо куплені до свята припаси стали закінчуватися.


Свинина порівняно із цінами перед Великоднем подешевшала гривень на 20—30, але до березневого показника так і не повернулася. Якщо минулого місяця її можна було купити за 60—90 гривень за кілограм, то наприкінці квітня вже за 90—100. Так само і яловичина: із 80—100 гривень у березні її ціна підскочила до 100—120. Але картина із салом виявилася оптимістичнішою. Звичайне, як і завжди, можна купити за 20—50 гривень, а ось почеревину вдається вторгувати за 70—75. У березні за неї просили всі 80, і навіть більше. Подешевшав домашній сир: із 80 гривень опустився до 70, але молоко в ціні не змінилося. І місяць тому, і сьогодні воно коштує на центральному ринку в Сумах 10—12 гривень за літр. Продовжують дешевшати яйця: із 13—18 гривень у березні ціни за десяток упали до 11—15,5.


Овочево-фруктовий кошик виявився без особливих сюрпризів. Яблука, як і в березні, коштують від 10 до 15 гривень, а дуже маленькі продають за 6. Картопля і морква також залишилися по 6 гривень за кілограм, але цибулі на базарі стало мало, і вона подорожчала із 3,5 до 6—7 гривень за кіло. Такі самі цінові параметри і в старої капусти.


На цьогорічні тепличні овочі краще не звертати уваги, бо капуста коштує 26, огірки — від 40 до 55, а помідори — від 45 до 55 гривень за кілограм.

Сумська область.