Україна вчасно підготувалася до продення на високому рівні пісенного конкурсу «Євробачення-2017» в Києві. Про це під час учорашніх відвідин Міжнародного виставкового центру, де відбудеться конкурс, заявив Прем’єр-міністр Володимир Гройсман.


«Є приємна новина: Україна абсолютно готова до проведення Євробачення. Я пам’ятаю, як усе починалося з перемоги Джамали. Тоді, можливо, хтось говорив про те, що Україна не встигне підготуватися. Я пообіцяв, що ми підготуємося, і сьогодні ви бачите на власні очі: все, що було необхідно, для підготовки Євробачення в Україні зроблено: ми маємо прекрасний зал, сцену, прекрасну команду, яка працювала увесь час над підготовкою. Одразу можу сказати, що було надзвичайно нелегко, але ми працювали щоденно, щоб цей день настав і відбулася ця величезна подія для нашої країни», — сказав В. Гройсман та подякував усім, хто долучився до цього складного завдання. «Усіх вітаю з тим, що ми в черговий раз впоралися з цим складним завданням, але очевидно, що ми добре, якісно підготувалися», — підкреслив глава уряду та додав, що таку само думку мають і представники Європейської мовної спілки.

 

Головна сцена Міжнародного пісенного конкурсу «Євробачення-2017» у Міжнародному виставковому центрі у Києві.

Фото Павла БАГМУТА (Укрінформ).

Спілкування прем’єра із журналістами відбулося біля головної сцени Євробачення-2017, спорудження якої завершилося в середині квітня, і зараз там проводяться технічні репетиції та перевіряється, як працюють телекамери, світлове, звукове та інше обладнання. Відповідаючи на запитання, чи вдасться Україні заробити на Євробаченні, В. Гройсман зауважив, що коли ми стали готуватися до проведення конкурсу, то питання так не стояло. «Для нас важливо, щоб ця подія пройшла на високому рівні», — сказав він та додав, що хоч Україна дуже раціонально та ощадливо використовувала ресурси, проте це жодним чином не вплинуло на якість, і ми бачимо дуже добре підготовлену інфраструктуру для проведення конкурсу. «Що стосується повернення коштів, то ми на це не розраховували. Це подія для всієї України, промоції нашої прекрасної країни, і ми в це інвестували ресурси», — підкреслив він.


Коментуючи питання безпеки під час проведення конкурсу, прем’єр зазначив, що над цим питанням працюють усі правоохоронні органи та служби країни. «Ми маємо великий досвід контрборотьби, і ми розуміємо, що потрібно робити. На сьогодні можна чітко сказати, що ступінь безпеки є надзвичайно високим, тому ми будемо раді зустрічати увесь світ в Україні, в Києві під час проведення цього пісенного конкурсу», — наголосив В. Гройсман.


Якраз із питаннями безпеки можуть бути пов’язані деякі незручності для киян, адже, наприклад, офіційну фан-зону пісенного конкурсу, що розташується на Хрещатику від вулиці Прорізної до вулиці Богдана Хмельницького, буде огороджено решітками, як це було під час проведення Євро-2012. Тут також буде встановлено другу за розмірами сцену, на якій виступатимуть як конкурсанти Євробачення-2017, так і українські виконавці. Крім того, на чотирьох екранах транслюватимуться обидва півфінали та фінал конкурсу, а також церемонії відкриття та червоної доріжки. Організатори запевняють, що до фан-зони, яка працюватиме з 4 по 14 травня з 12-ї до 22-ї години, зможуть вільно потрапити всі охочі.