Травневі свята на Донбасі минули в режимі фронтових буднів. Російсько-окупаційні війська обстрілювали позиції ЗСУ по всій лінії фронту. За минулу добу (дані на 03.05) бойовики 63 рази відкривали вогонь по опорних пунктах сил АТО. Ситуація в районі проведення бойових дій на сході нашої країни залишається складною, але контрольованою ЗСУ, йдеться в повідомленні прес-центру штабу АТО.


На приморському напрямку з 120 мм і 82 мм мінометів, БМП, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї противник вів вогонь по позиціях поблизу Водяного, Красногорівки, Гнутового, Широкиного, Новотроїцького, Павлополя та Мар’їнки. На донецькому напрямку «гібриди» гатили в районі Авдіївки, Луганського, шахти «Бутовка», Зайцевого, Троїцького. На луганському — обстрілювали опорні пункти поблизу Кримського, Новозванівки, Новоолександрівки, Валуйського і Станиці Луганської...


Як повідомив учора речник прес-центру штабу операції Ярослав Чепурний, з початку доби бойовики обстріляли Водяне, Павлопіль, Широкине із гранатометів. Найважчі вогневі атаки противника зафіксовано в районі Авдіївки.


За даними нашої розвідки, напередодні Першотравня бойовики одержали зарплату і свято відзначили безконтрольним вживанням алкоголю і наркотичних речовин. Після чого в з’єднаннях і частинах 1-го (Донецьк) і 2-го (Луганськ) АК ЗС РФ збільшилася кількість небойових втрат...


Тим не менш, як повідомляє група «ІС», у районі Донецька командування російсько-терористичних військ проводить активне доукомплектування підрозділів, які діють у Київському та Куйбишевському районах міста.
На Спартак перекинуто щонайменше 10 одиниць ББМ, зокрема БМП-2, БРДМ-2 і БТ-ЛБ, а також зведений піхотний підрозділ чисельністю до взводу.


У районі комплексу «Артеміда» (Донецьк) відзначалося перекидання підрозділу радіоелектронної боротьби (РЕБ) ЗС РФ. У складі колони з комплексом РЕБ також 6 вантажних машин з живою силою й спорядженням і 2 одиниці БТР-80.


А на північ від Докучаєвська відзначається облаштування окупантами нових позицій для важких мінометів. Роботи тривають масштабні: облаштовуються одночасно основні й запасні вогневі позиції.


Тим часом ЗСУ збиватимуть усі безпілотні літальні апарати, помічені в місцях дислокації військових об’єктів. «З метою інформування населення відзначаємо, що зафіксовані безпілотні літальні апарати над територією дислокації військових частин, баз, складів аеродромів чи на підльоті до них збиватимуться без попередження», — йдеться у заяві Повітряного командування «Центр». Керівництво з’єднання просить громадян утриматися від випадкового чи навмисного проникнення на територію режимних об’єктів. У разі вчинення протизаконних дій або провокацій поруч із військовими об’єктами військовослужбовці мають право на застосування зброї.