Уже другий рік на Івано-Франківщині діє громадська дитяча організація «Юний міліціонер Прикарпаття». Її представники не тільки знайомляться з роботою правоохоронних органів та проводять профілактичну роботу серед ровесників, а й допомагають міліціонерам підтримувати правопорядок у населених пунктах області.

Нещодавно один із них, учень Івано-Франківської ЗОШ №12 Антон Макойда, затримав зловмисницю, причетну до розбою. Ввечері юнак заступив на чергування з двома працівниками патрульної служби. До правоохоронців надійшло повідомлення про злочин, який вчинено в одному з будинків обласного центру. Особи ромської національності увірвалися до помешкання літньої жінки, побили та обікрали її. Здійснюючи об’їзд території, патруль помітив схожих за описом людей — чоловіка та жінку. Поки перевіряли документи, підозрювана почала втікати, але її наздогнав Антон. Згодом з’ясувалося, що її за скоєння крадіжки уже розшукують тернопільські колеги.

За благородний вчинок юнака на розширеному засіданні колегії УМВС області відзначили дипломом «Кращий юний міліціонер Прикарпаття» та вручили йому цінний подарунок. Вітаючи хлопця, начальник обласного управління генерал-майор Василь Фелик сказав, що пишається своїм підопічним.

Щодо Антона, то свій вибір він зробив уже давно, оскільки і його батько, і дідусь теж правоохоронці. Нині в лавах юних міліціонерів перебувають 130 хлопців та дівчат.

На знімку: очільник Прикарпатської міліції Василь Фелик вітає майбутнього правоохоронця Антона Макойду.

Фото прес-служби УМВС області.