Надсучасне обладнання ембріологічної лабораторії Центру репродуктивної медицини, придбане за кошти обласного бюджету, встановлюють у Рівненському обласному клінічному лікувально-діагностичному центрі імені Віктора Поліщука.

— На жаль, кожна третя-четверта сімейна пара має проблеми з вагітністю. Раніше високотехнологічні процедури у галузі репродуктивної медицини були доступні у приватних клініках за чималі гроші. Але тепер допомогти у розв’язанні цієї проблеми ми можемо й у Рівному. Допоміжні репродуктивні технології — штучне запліднення — доступні у нашому центрі, — каже головний лікар Рівненського обласного клінічного лікувально-діагностичного центру Роман Шустик. — Вартість таких процедур у рази менша, ніж в аналогічних центрах у різних містах України. Пацієнти відшкодовуватимуть лише витратні матеріали. А після направлення комісією обласного управління охорони здоров’я за абсолютними показниками частині обстежених подружніх пар такі процедури проводитимуть безплатно. Переваги також матимуть переселенці, чорнобильці, соціально незахищені групи населення, учасники АТО. Обстеження і лікування захисників України ми проводитимемо за активної участі ветеранських об’єднань учасників АТО.

До речі, лабораторія співпрацює з центрами планування сім’ї, які діють на базі Рівненського обласного перинатального центру та міського пологового будинку. Деякі впроваджені методики вже успішно функціонують. Також центр співпрацює з іншими лікувально-профілактичними закладами нашого регіону. Завдяки роботі центру тільки за останні три місяці десятки жінок завагітніли. А у 2016 році понад 600 пар відчули радість батьківства.

Олександра ЮРКОВА.

Рівне.