У місті Горішні Плавні, що на Полтавщині, відбулись установчі збори Спілки експортерів малих і середніх підприємств. У них, крім понад півсотні представників таких підприємницьких структур, узяли участь фахівці органів місцевого самоврядування, експерти Канадсько-Української торгової палати, проекту ПРОМІС і Торгово-промислової палати України.

 

Учасники форуму одностайно підтримали ідею заснування згаданої Спілки. Її метою проголошено об'єднання зусиль і ресурсів діючих та потенційних експортерів для освоєння нових ринків збуту.

 

Після вирішення організаційних питань було влаштовано круглий стіл, присвячений згаданій проблематиці. Його учасники наголошували на важливості зміцнювати експортний потенціал суб'єктів підприємницької діяльності, які працюють у схожих на Горішні Плавні невеликих містах. Багатьох гостей зацікавила прийнята тут програма просування продукції підприємств міста на зовнішні ринки. Саме на круглому столі нагородили переможців міського конкурсу "Бізнес-ідея для підприємця" серед учнівської молоді.

 

Василь НЕЇЖМАК.

 

Полтавська область.

 

Голос України