Після року служби в зоні АТО на Тернопільщину повернувся дивізіон 44-ї бригади разом із бойовою технікою. Понад сто військовослужбовців, які у складі Тернопільської артилерійської бригади виконували бойові завдання на сході України, майже місяць проведуть разом зі своїми сім’ями та близькими, відновлять боєздатність, пройдуть навчання, відремонтують техніку. А потім знову вирушать на схід України захищати незалежність та територіальну цілісність держави.

Як наголосив Артем Ремез, командир другого гарматного артилерійського дивізіону 44-ї окремої бригади, усі військовослужбовці з честю та гідністю виконували бойові завдання.

«У дивізіоні здебільшого всі контрактники. Вони свідомо обрали для себе життя військового, тому нікого переконувати чи вмовляти не потрібно було — кожен стояв на захисті держави. Багато хто із них пройшов навчання одразу в бойових умовах. Усі розуміють, що життя побратима залежить від них. Щодо виконання завдань, то дуже радий, що командую цим підрозділом. І найголовніше — радію, що бійці знову зі своїми родинам», — зазначив офіцер.

Тернопільська артилерійська бригада більш як за два роки стала одним із найкращих підрозділів ЗСУ. Вона прославилася неординарним бойовим шляхом, стримуючи російського агресора від просування вглиб української території. У бригаді служить понад 2,5 тисячі військовослужбовців, які з успіхом виконують бойові завдання в зоні АТО на території Донецької та Луганської областей. Багатьох з них удостоєно високих звань та нагород.

Михайло ЛИСЕВИЧ.

Фото надано автором.

Тернопільська область.