Тернопільщина активно підтримує європейський вектор розвитку України. Саме тому у четвер, 11 травня, в день, коли Україна отримала безвізовий режим з Європейським Союзом, під стінами адміністративного будинку Тернопільської обласної ради та обласної державної адміністрації відбулася урочиста церемонія підняття Державного прапора України та прапора Євросоюзу. Також відбувся флешмоб з розгортання Державного прапора та підняття прапорців Євросоюзу.

 

У заході взяли участь голова Тернопільської ОДА Степан Барна, голова Тернопільської обласної ради Віктор Овчарук, депутати, державні службовці, молодь та активні учасники громадського життя області.

 

"Сьогодні визначний день: Рада міністрів Євросоюзу схвалила остаточне рішення про надання нам, громадянам України, права на безвізові подорожі. Цього рішення ми чекали багато років. Водночас, це важливий крок у зміцненні самоідентифікації України як європейської держави, причетної до європейських традицій і цінностей", -- наголосив Степан Барна.

 

А голова обласної ради Віктор Овчарук зазначив: "Цей день став символом єднання й співпраці між суверенними європейськими націями. Ця співпраця заснована на спільних цінностях та інтересах, таких, як мир, солідарність, демократія, добробут людей і верховенство права. Вірність цим принципам українці доводять власними життями. Україна -- єдина з країн Європи, де люди на Майдані помирали за європейські цінності і під прапорами Євросоюзу. Україна -- єдина держава в Європі, де гинуть її найкращі сини і доньки за європейський вибір свого народу".

 

Михайло ЛИСЕВИЧ.

Фото надано автором.

 

Тернопільська область.

 

Голос України