Міжнародні змагання кінологічних команд розпочалися 11 травня у Тернополі. Два дні поспіль на базі Тернопільського національного економічного університету свою майстерність демонструватимуть службові собаки з десяти митних служб: Азербайджану, Молдови, Грузії, Білорусі, Польщі, Німеччини, Болгарії, Словаччини, Чехії і Туреччини. Змагаються за призові місця і кінологічні команди правоохоронних органів і організацій України.

 

Ініціювала конкурс Державна фіскальна служба України, представники якої впевнені, що кожна з команд-учасників має власний досвід тренування чотирилапих помічників та готова поділитись такими напрацюваннями з іншими службами.

 

В урочистому відкритті змагань взяли участь в. о. голови Державної фіскальної служби України Мирослав Продан, голова Тернопільської обласної державної адміністрації Степан Барна, технічний аташе відділу боротьби з наркотиками Всесвітньої митної організації (ВМО) Вай Мінг Йен (Брюсель), голова Регіонального офісу інституційного розвитку Європейського регіону ВМО Роджер Херманн, представник Митної служби ФРН при Посольстві ФРН в Україні Ральф Малхін, керівник кінологічного навчального центру м. Ноєндеттельзау Ерік Хартман, інші іноземні гості, високопосадові особи України та Тернопільщини.

 

За інформацією відділу комунікації поліції Тернопільської області, нашу державу на змаганнях представляють команди Державної фіскальної служби України, Державної прикордонної служби України та Національної поліції України. Як розповів заступник начальника Кінологічного центру Головного управління Національної поліції в Тернопільській області Сергій Крамар, цьогоріч поліцейську команду формують тернопільські та закарпатські правоохоронці (на знімку).

 

Фото
з сайту ГУНП Тернопільської області.

 

"Це визначна подія для нашої області, -- зазначає Сергій Крамар. -- Сподіваємося, що рівень вишколу наших собак не гірший, ніж у закордонних гостей. Наш помічник Лорд демонструватиме своє вміння шукати зброю та вибухівку. Він уже двічі побував в зоні АТО та допомагав бійцям знаходити чимало заборонених та небезпечних предметів. А загалом сподіваємося набути нового міжнародного досвіду у тренуванні собак".

 

Протягом двох днів собаки покажуть свої знання у пошуку наркотичних засобів, зброї, набоїв та тютюнових виробів. Випробування відбуватимуться у вантажних та легкових транспортних засобах, у багажах та приміщені.

 

Переможці отримають нагороди та приємні призи.

 

Михайло ЛИСЕВИЧ.

 

Тернопільська область.

 

Голос України