Щорічну естафету проведення Шевченківського літературно-мистецького свята Луганщина отримала від Сумщини. Отже, 17 травня до області приїдуть майже 70 видатних українських та іноземних митців, дослідників творчості Великого Кобзаря з України, Азербайджану, Білорусі, Вірменії, Казахстану, Молдови, Польщі та Румунії. Програма свята досить насичена. Гості відвідають бібліотеки, загальноосвітні і вищі навчальні заклади, будинки культури Кремінної, Лисичанська, Рубіжного, Сєвєродонецька, Новоайдарського, Новопсковського, Сватівського та Старобільського районів. Там вони поспілкуються з поціновувачами творчості Тараса Шевченка.

Зокрема, Михайло Гафія Трайста та Іван Кідещук з Румунії, Юрась Пацюпа з Білорусії, лауреат Шевченківської премії В’ячеслав Медвідь та народний артист України Анатолій Паламаренко зустрінуться у Кремінській районній бібліотеці з вихованцями поетичної школи «Білі ластів’ята», відвідають Луганський обласний ліцей-інтернат «Кадетський корпус імені героїв Молодої гвардії».


Гості також візьмуть участь в урочистостях з нагоди відкриття свята у Сєвєродонецьку, що відбудеться у концертному залі обласного музичного училища імені С. Прокоф’єва. А у міській галереї мистецтв побачать відкриття Всеукраїнського культурно-мистецького проекту «Мальовнича Україна». Тут експонуватимуть картини знаних художників і відкриють виставку робіт декоративно-ужиткового мистецтва.

Луганська область.