На Тернопільщині вже втретє вшанували матерів та дружин героїв, які загинули під час Революції Гідності та під час проведення антитерористичної операції. Голова обласної державної адміністрації Степан Барна висловив співчуття жінкам через втрату найдорожчого — синів та чоловіків і подякував дружинам за їхню самовідданість, а матерям — за неоціненний внесок у виховання гідних захисників (на знімку).

Фото
з сайту облдержадміністрації.

Цьогоріч за полеглих героїв молилися під час Архієрейського богослужіння у рідному селі преподобного Амфілохія Почаївського у селі Мала Іловиця Шумського району. Святий прославився як подвижник та патріот, лікував українських повстанців та зцілював поранених у боях.

Як розповіла матір полеглого воїна Володимира Труха, зустрічі із матерями загиблих допомагають їй пережити власні страждання. «У нас усіх — один біль, тож разом згадуємо, якими були наші діти, спільно вчимося жити без них», — поділилася пані Ольга.

На жаль, війна на сході України триває — і щороку збільшується кількість її учасників. У 2017 році на Тернопільщині таких матерів і дружин є 89.

Як наголосив Степан Барна, біль втрати невимовно тяжкий, тому з боку державної влади та обласної адміністрації родинам героїв постійно надаватиметься всебічна підтримка.

Михайло ЛИСЕВИЧ.

Тернопільська область.