«Тransіmperіa. Мандрівка старим кордоном» — під такою назвою на Тернопільщині відбувся прес-тур за участю журналістів з кількох регіонів України. Перед його початком голова громадської організації «Туристична асоціація Тернопільщини» Наталія Волощук сказала:

— Хочемо показати територію, історія якої пройшла через різні імперії, відкрити для світу маловідомі туристично привабливі об’єкти області, привернути увагу до краєзнавчих досліджень.

З учасниками прес-туру зустрівся голова Тернопільської обласної державної адміністрації Степан Барна. За його словами, Тернопілля дуже цікаве, бо на його території розташовано безліч унікальних об’єктів, які варто побачити на власні очі.

У «Мандрівці» взяли участь 17 блогерів та представників регіональних засобів масової інформації з Одеської, Харківської, Луганської та Київської областей. День перший був присвячений польсько-литовським і австрійсько-російським кордонам. День другий вразив експедицією під назвою «Відлуння Першої світової війни».

Учасники прес-туру відзначили позитивний розвиток туризму на Тернопіллі, популяризацію області в Україні, а також висловили своє бачення та пропозиції. Зокрема, порадили й надалі розвивати започаткований військовий туризм, а також створити певну програму для туристів-палеонтологів.

Михайло ЛИСЕВИЧ.

Тернопільська область.