45 дітей тернопільських військовослужбовців та учасників АТО вирушили на відпочинок до Хорватії. Цю поїздку організувала голова Благодійного фонду Порошенка Марина Порошенко у співпраці з Тернопільською облдержадміністрацією.

Фото
з сайту Тернопільської облдержадміністрації.

За словами очільника області Степана Барни, такі мандрівки дають можливість нашим дітям побачити Європу, особливо тепер, коли з отриманням безвізу для українців відкриваються її кордони. «Це також можливість представити Україну, Тернопільщину зокрема. А ще дуже важливо, щоб родини наших воїнів відчували піклування», — зазначив голова ОДА.

Проект з оздоровлення дітей учасників АТО в європейських країнах реалізується в Тернопільській області другий рік поспіль. За цей час за кордоном побувало уже 400 дітей, зокрема в Хорватії оздоровилося понад 90 дітей. Юні тернополяни, окрім відпочинку на Адріатичному узбережжі, матимуть можливість представити культурний потенціал свого регіону, відвідати музеї, побувати на екскурсіях, взяти участь у спортивних змаганнях тощо. Також вони відвідають місто Загреб, де на вулиці Українській разом із представниками української діаспори та співробітниками посольства покладуть квіти до пам’ятника Тарасу Шевченку.

Профінансував поїздку тернопільських дітей директор хорватського підприємства «Galeb», у минулому відомий футболіст Стьєпан Пезо за підтримки Почесного консула України в Хорватії Івіци Пирича.

Михайло ЛИСЕВИЧ.

Тернопільська область.