Якось ми звернулися до читачів з проханням пофантазувати. Що, скажімо, зробили б ви найперше, якби були Президентом, Прем’єр-міністром, керівником, від якого щось у цій державі залежить?

Ось їхні відповіді.

Почав би з розвитку аграрного сектору

Для подальшого проведення реформ потрібно відновити довіру людей до влади. Влада має бути ближче до народу. Президент, міністри, депутати повинні частіше їздити в регіони, зустрічатися з людьми, зважати на їхні звернення, заяви, пропозиції.

Гадаю, що Президенту і уряду треба більше звертати уваги на розвиток і потреби аграрного сектору. Це той сектор економіки, який за належного ставлення до нього здатен нагодувати не тільки нас, українців, а й ще, як вважають експерти, майже 500 мільйонів осіб, тим самим значно збільшивши надходження до бюджету.

Потрібно залучати інвесторів, але для цього мусимо навести лад у судовій системі і почати реальну боротьбу з корупцією, без викорінення якої жодні реформи не відбудуться.

Розвиток сільського господарства неможливий без збереження сільської інфраструктури та підтримки сімейних фермерських господарств. Слід ухвалити закон про сімейні ферми, надати фахівцям пільгові кредити. Ці кроки будуть поштовхом до відродження аграрного сектору, села і нашої рідної України.

М. ЛИННІК.

Маріуполь Донецької області.