У сесійній залі Кременчуцької міськради відбулося чергове жеребкування щодо розподілу земельних ділянок серед учасників бойових дій. Цього разу визначали власників 441 такого наділу в мікрорайоні Озерний. Загалом там відшукали 460 вільних ділянок. Однак 16 із них уже виділили родинам полеглих земляків, іще 3 зарезервували. Оскільки заяв від претендентів на ті, що залишилися, надійшло 1047, щасливчиків, як і раніше, вирішили визначати саме жеребкуванням...

 

До речі, діставати ті своєрідні "квитки" з прозорої скриньки довірили хлопчикові, котрий є сином учасника АТО. Відбувалося все те перед очима багатьох присутніх у залі, заповненій переважно претендентами на ці ділянки та членами їхніх родин. Тож претензій до процедури визначення власників ні в кого не виникало.

 

Детальну інформацію про те, кому саме і які наділи дісталися за результатами жеребкування, опублікують на сайті міськради. За таких обставин і пошук земельних ділянок для атовців, і процедуру їхнього розподілу в Кременчуці можна вважати взірцевими для багатьох міст. Особливо тих, де роками не можуть знайти вільної землі для захисників України, а її надання у власність найчастіше відбувається "в тіні".

 

Василь НЕЇЖМАК.

 

Полтавська область.

 

Голос України