У Полтаві влаштували урочисту церемонію спецпогашення художнього конверта, присвяченого Всесвітньому дню вишиванки.

 

На знімку:

 

(зліва направо)
Людмила Сушко,
Микола Степаненко
та Валентина Титаренко
після виконання почесної місії

 

ЇЇ організували працівники обласної дирекції "Укрпошти" та факультету технологій і дизайну Полтавського національного педагогічного університету ім. В. Короленка. Саме на базі останнього відбувалося згадане дійство. Разом із гостями викладачі та студенти зазначеного факультету прийшли до свого храму вишивки -- Музею українського рушника, який вони створили власними руками понад десятиліття тому.

 

Незмінний ведучий таких заходів в обласному центрі, викладач педуніверситету Гліб Кудряшов нагадав присутнім про те, що дизайн конверта виконала Валентина Мефоденко, його наклад становить 35 тисяч примірників. Тож, за образним висловлюванням одного з учасників церемонії, поштовики подарували нашій вишиванці крила, що допоможуть їй розлетітися по всьому світу...

 

А датований 18 травня 2017 року тематично-іменний поштовий штемпель, навпаки, фактично одразу після виконання своєї місії назавжди відійде в історію. Бо, як відомо, діє він тільки один день і підлягає знищенню. Під бурхливі оплески присутніх церемонію спецпогашення виконали заступник директора Полтавської дирекції "Укрпошти" Людмила Сушко, ректор університету Микола Степаненко та декан факультету технологій і дизайну Валентина Титаренко.

 

Придбати новий конверт і погасити його цим штемпелем можна було після церемонії або протягом дня на Полтавському поштамті. По одному примірнику таких конвертів, які згодом стануть справжніми раритетами, передадуть до кількох музейних закладів нашої держави. Крім Полтави врочисті церемонії спецпогашення "вишиваного" конверта провели також у двох десятках міст України.

 

Василь НЕЇЖМАК.

Фото автора.

 

Полтава.

 

Голос України