Перевиконання плану митного збору дає можливість спрямувати кошти на реконструкцію та ремонт доріг в області. Тому важливо, щоб якомога більше підприємців розмитнювалися на Тернопільській митниці. На цьому під час спілкування з головами райдержадміністрацій та головами територіальних громад на засіданні колегії наголосив голова Тернопільської облдержадміністрації Степан Барна.

 

«Для нас пріоритетом розвитку області залишається будівництво доріг. Тому наша стратегія сьогодні — спільно з керівництвом митниці мобілізувати всіх зареєстрованих в області підприємців, щоб вони здійснювали розмитнення у нас. А також переконати підприємців з інших областей, що вони зможуть комфортніше і швидше розмитнюватися саме на Тернопільщині. Тому маю окреме доручення до всіх голів райдержадміністрацій, голів об’єднаних територіальних громад активно працювати в цьому напрямі», — наголосив Степан Барна.


Водночас він звернув увагу на позитивну тенденцію за підсумками І кварталу 2017 року — перевиконання митного збору становить понад 65 млн. грн., що дає можливість щонайменше 32,5 млн. грн. спрямувати на будівництво доріг у Тернопільській області.


Нагадаємо, що з 1 вересня 2015-го в деяких областях України започаткували митний експеримент. Він передбачає можливість спрямування частини коштів, отриманих від митного збору, на покращення стану доріг у регіонах.

Тернопільщина до цього процесу приєдналася з січня 2017 року.

Тернопільська область.