У Теребовлянському районі завершилася обласна теренова гра для дітей та молоді «Легенда УПА» (на знімку). Це змагання у форматі таборування на два з половиною дня. 200 школярів 9—11 класів з усієї Тернопільщини випробовують себе під час туристичного, інтелектуального та творчого етапів. Уперше гру провели у 2003 році.

Фото
з відкритих джерел.

Захід відвідав заступник голови Тернопільської ОДА Юрій Юрик. За його словами, для краю проведення військово-патріотичних змагань стало пріоритетним. «Такі заходи дають змогу вдосконалюватися не тільки фізично, а й інтелектуально. Нині важкі часи, триває боротьба на сході, і ми повинні розуміти, що ніхто, крім українців, нас не захистить», — зазначив він.

Завдяки грі старшокласники загартовують волю і характер. У них формуються національно-патріотичні ідеї, принципи людської гідності, соціальної і громадської активності та власної відповідальності. Діти стають активнішими, більше цікавляться традиціями та історією України.

Як наголосив Юрій Юрик, це найкращі моменти мотивації для молодих людей, які згодом служитимуть у Збройних Силах України.

Організували «Легенду УПА» відділ сім’ї та молоді, управління освіти і науки обласної державної адміністрації та Тернопільський обласний осередок Всеукраїнської молодіжної громадської організації «Молодіжний Націоналістичний Конгрес».

Михайло ЛИСЕВИЧ.