За інформацією прес-центру штабу АТО, ситуація в зоні проведення бойових дій залишається складною, однак повністю контрольованою українськими захисниками. За добу (дані на ранок 22.05) було зафіксовано 48 обстрілів наших позицій.


Російсько-терористичні війська продовжують обстрілювати підрозділи Збройних Сил України уздовж усієї лінії розмежування. Ворог використовує міномети калібром 82 і 120 міліметрів, гранатомети та стрілецьку зброю.
Крім того, увечері 21 травня бойовики з боку окупованого населеного пункту Ясинувата обстріляли Донецьку фільтрувальну станцію, поставивши під загрозу екологічну безпеку всього регіону та забезпечення мирних жителів водою.


Вкотре підтверджується інформація про те, що для Російської Федерації окупована територія є ще й полігоном для перевірки нових зразків озброєння.


За даними ІС, у штабі проросійських бойовиків «ДНР» поширюється інформація про підготовку до «військових випробувань у бойовій обстановці» на одній з ділянок у зоні АТО нових російських високоточних боєприпасів. Як «кандидати» на випробування називаються новий артилерійський снаряд калібром 152 міліметри, а також керовані мінометні боєприпаси (калібр 120 міліметрів) з лазерною голівкою самонаведення.
Артилерійські підрозділи, які використовуватимуть ці боєприпаси в зоні АТО, повинні прибути з Росії й будуть укомплектовані винятково фахівцями збройних сил РФ.