23 травня 2017 року напередодні чергових Мінських зустрічей у старій Авдіївці російсько-терористичні війська обстріляли мирних жителів. Крили з боку Ясинуватої. Як розповів оперуповноважений Авдіївського відділення поліції підполковник Роман Алешкевич, два будинки зруйновано повністю (на знімку), десять пошкоджено. Одного чоловіка поранено в голову.

 

22 травня 2017 року.


Авдіївка.


На відвойованих (це було в лютому) у ворога позиціях — неспокійно. Тут одна з найгарячіших точок авдіївського напрямку, що зветься Орел — на честь загиблого під час її взяття заступника командира батальйону Андрія Кизила. Вона прикриває фланги Промзони і шахти Бутівка. Тут ворожі позиції на відстані приблизно 100 метрів і тут наші солдати можуть давати здачі нахабному противнику без узгодження зі штабами. По землі, зораній траншеями і бліндажами, ми зайшли до одного укриття. Раптом почав кошмарити снайпер з ворожого «чорного бліндажа» (так називають сепарську позицію, що проглядається з нашого боку).

 


Солдат В’ячеслав Березан (на знімку) відповів із кулемета і снайпер заспокоївся. Такий вигляд має позиційна війна. В’ячеслав воює вже півроку, сам з Києво-Святошинського району, із села Шпитьки під Києвом. І запалу в нього багато, до перемоги!


Фото Олександра Клименка.