Учора у Тернополі відбулося розширене засідання обласної ради за участю керівників департаментів, управлінь, підприємств та організацій та силового блоку. Відкриваючи його, голова обласної ради Василь Хомінець (ВО «Свобода») наголосив, що в Україні відбулася революція, а не переворот. Вона приведе до кадрових і якісних змін. «Ми не дозволимо звести нанівець досягнення революції, як це було в 1991-му і 2004 роках, — сказав він. — А для цього потрібно провести люстрацію чиновників. Люди, які перебували в Партії регіонів, не мають права залишатися на керівних посадах».
Але наразі керівникам наказали забезпечувати безперебійну роботу всіх галузей господарського комплексу, комунальної, банківської систем, охорони громадської порядку тощо. «Поки що маємо працювати з тією системою, яка є», — наголосив керівник штабу національного спротиву Тернопільщини Володимир Стаюра. На території області діють усі постанови, прийняті Верховною Радою 23 лютого.
Василь Хомінець зазначив, що єдиними легітимними органами влади на території області є обласна, районні ради, яким підпорядковано відповідні департаменти та інші підрозділи обласної та районних державних адміністрацій. Обласній раді підпорядковано також управління Держказначейства та УМВС в області. Останнє — у сфері забезпечення та охорони громадського порядку.
Наразі в області все спокійно.
 
Тернопільська область.