Григорій Браїло з селища Білозерка на Херсонщині понад чверть століття впевнено крокує життям, взявши у супутники і порадники «Голос України». Коли Григорій Семенович працював агрономом, то більшість вільного часу віддавав родині — адже в його сім’ї підростало двійко діточок. Але все-таки викроював кілька хвилин, щоб дістати з поштової скриньки свіжий номер парламентської газети і заглибитися у новини з усього світу. Тепер у нього вже й шестеро внуків, чоловік на пенсії, але в свої 75 він так само відданий улюбленому виданню.

 

Григорій Браїло з призом від «Голосу України».

 

— Ніколи не подобалася «жовта» преса — завжди віддавав перевагу серйозній, аналітичній і водночас різноплановій журналістиці. «Голос України» саме такий: із задоволенням знаходжу в кожному номері і докладні звіти про роботу Верховної Ради, і міжнародні новини, дописи про непросте селянське життя, — каже Григорій Семенович. — Але вважаю, що деякі теми газета все ж висвітлює рідше і менше, ніж нині це необхідно. Більше пишіть про героїв, котрі осяяли своїми життями нашу історію і тепер виходять зі штучного забуття. Це потрібно не тільки науковцям чи краєзнавцям. Нехай простим людям повертають пам’ять про визначних гетьманів та отаманів, письменників і філософів. Нині їхніми іменами називають вулиці в містах і селах, прибираючи з табличок прізвища більшовицьких «вождів». Мешканці будинків на цих вулицях принаймні мають точно знати, за що конкретним історичним персоналіям така честь.
Григорій Браїло знає, про що говорить: сам все життя захоплювався краєзнавством. І в колі знайомих та близьких людей сивочолий пенсіонер охоче ділиться своїми знаннями та цікавою інформацією про рідну Білозерку та Херсонщину. Тепер за дружньою бесідою з чаюванням він має зайву нагоду згадати і «Голос України». У цьогорічному розіграші призів для передплатників Григорій Семенович виграв так званий френч-прес — заварник для гарячих напоїв, якими зазвичай користуються в елітних ресторанах та кафе.
Приз вірному другові «Голосу України» вже передано. Тож нехай йому якнайкраще смакує і гарний чай, і спілкування з небайдужими та цікавими гостями.

Фото автора.