У Києві відбувся перший Національний кар’єрний форум, під час якого було презентовано інноваційну онлайн-платформу Державної служби зайнятості, яка допомагатиме українцям з пошуком роботи, а роботодавцям дасть змогу знайти потрібних фахівців.

 

«Ми повинні у найкоротші терміни зупинити відплив талановитих кадрів, і це буде однією з основних передумов для розвитку нашої країни», — сказав керівник Державної служби зайнятості України Валерій Ярошенко та однією з основних проблем назвав те, що нинішній рівень освітніх послуг не відповідає потребам роботодавців. «Сьогодні у деяких регіонах на обліку у службі зайнятості майже 70 відсотків безробітних мають вищу освіту. А це означає, що в нас існує величезний розрив між теоретичними знаннями, які дає вища школа, і тими компетенціями та навичками, яких потребує ринок праці України», — зазначив в. о. голови ДСЗУ та констатував, що ситуація погіршується ще й через те, що кращі фахівці прагнуть виїхати за кордон. «Молоді люди сьогодні амбітні, тому рівень заробітної плати має бути таким, щоб вони хотіли залишитися в Україні», — вважає В. Ярошенко та наводить статистичні дані про те, що порівняно з минулим роком середній рівень зарплат за вакансіями, які пропонує Державна служба зайнятості, збільшився майже вдвічі і зараз становить 4543 гривні. Щоправда, навряд чи ця сума задовольнить молодих та амбітних фахівців.


Виконавчий директор Європейської бізнес асоціації Ганна Дерев’янко звернула увагу, що для комерційних компаній важливим чинником при прийомі на роботу є володіння потенційними співробітниками такими важливими навичками, як комунікабельність, вміння працювати в команді, креативне мислення, стресостійкість, але у нас цьому майже ніде не вчать. «Ми давно чекали на системний підхід у цьому питанні і раді, що представники влади розділяють нашу точку зору», — зазначила вона та підкреслила, що коли нічого не міняти, то молодь і далі намагатиметься шукати роботу за кордоном. За її словами, тільки впродовж останніх трьох років 10 відсотків фахівців, які працювали у Європейській бізнес асоціації, вирішили покинути нормальну роботу і виїхали до країн, які можуть запропонувати не тільки гідну роботу, а й кращу безпеку, освіту та медицину.


Стосовно професій, які будуть затребувані в Україні у найближчі п’ять років, то Г. Дерев’янко вважає, що вони будуть пов’язані з аграрним сектором, адже сільське господарство є одним з локомотивів розвитку, інформаційними технологіями, де Україна вже посідає провідні місця у світі, будівельною та інжиніринговою галузями, оскільки очікується масштабне відновлення та покращення інфраструктури країни.


Заступник міністра освіти і науки Роман Греба зазначив, що нинішня освітня реформа якраз і спрямована на підготовку затребуваних ринком праці фахівців. «Реформа передбачає реалізацію принципу «навчання впродовж життя», що дозволить набувати нові та поглиблювати існуючі компетентності не тільки тим, хто ще навчається за партою, а всім громадянам України. Адже в сучасному світі нові професії та вимоги до працівників настільки швидко змінюються, що є необхідність оновлювати знання постійно. І надати таку можливість своїм громадянам — це є обов’язок держави», — сказав він та висловив сподівання, що парламент уже найближчим часом схвалить законопроект про освіту в цілому.


Начальник управління профорієнтації, профнавчання і навчальних закладів Державної служби зайнятості Марія Богуслав, яка презентувала інноваційний онлайн-ресурс «Національна платформа профорієнтації та побудови кар’єри», повідомила, що це дасть людям можливість тестувати свої професійні навички, а роботодавці на основі цих тестів зможуть добирати необхідних співробітників за ключовими для них критеріями. «Такого сервісу ще не існує ні в Україні, ні в інших країнах, тож сподіваємося, що ця платформа стане дієвим механізмом соціального ліфта в Україні та допоможе якісному розвитку людського капіталу», — сказала вона та повідомила, що цей ресурс поки що в тестовому режимі має запрацювати впродовж місяця. За словами М. Богуслав, цією платформою зможуть безплатно скористатися не тільки безробітні, а й школярі, студенти чи інші громадяни, які прагнуть кар’єрного розвитку.


В. о. голови ДСЗУ також повідомив, що зараз розробляються зміни до закону про зайнятість населення, які, зокрема, визначать майбутній статус служби. «Але ми, не чекаючи змін до законодавства, щодня працюємо над покращенням наших сервісів та прагнемо, щоб служба із організації, яка виплачує допомогу по безробіттю, перетворилася на структуру, яка пропонує роботу та забезпечує навчання і перепідготовку фахівців», — підкреслив В. Ярошенко.


Наприкінці форуму 400 учасників, серед яких були представники навчальних закладів, бізнесу, міжнародні експерти та представники громадських організацій з усіх регіонів України схвалили резолюцію, яка передбачає, що надалі Національний кар’єрний форум діятиме на постійній основі на регіональному та всеукраїнському рівнях.

Довідка

Станом на 1 червня цього року в базі даних Державної служби зайнятості зареєстровано 350 тисяч безробітних, що на 15 відсотків менше, ніж було минулого року. Також зараз вона містить 101 тисячу вакансій, тоді як рік тому їх було тільки 33 тисячі.