Координувати політику в рекреаційній сфері почала місцева влада Херсонщини та Миколаївщини. За сприяння облдержадміністрацій цих регіонів тут спільно відкрили туристичний маршрут до легендарної Кінбурнської коси. Завдяки тому, що відпочивальників сюди доправляють швидкісними суднами на підводних крилах, сюди з Миколаєва та Херсона можна дістатися протягом двох годин (раніше дорога суходолом потребувала втричі більше часу — вона проходить вщент розбитими автотрасами).

«Комета» з Херсона вже пришвартувалася біля нового плавучого причалу.
 

Аби не зашкодити екології унікального куточка природи, територія якого є частиною Національного природного парку «Білобережжя Святослава», для цих суден на Кінбурні навіть встановили спеціальний плавучий причал із пінобетону. Причал та підхідний місток до нього виготовило одне з підприємств Скадовська — десятеро робітників працювали над цим замовленням вартістю майже три мільйони гривень із квітня поточного року. Облаштували на косі також місце для збирання пластикового сміття, що його туристи зазвичай лишають чимало.
Організатори маршруту обіцяють гостям розповіді про багатющу історію Кінбурну, відвідини пам’ятника Суворову та пам’ятного знака, присвяченого відомій битві між турецькими та російськими імперськими військами. А також споглядання за птахами, яких тут сила-силенна.
Стосовно птахів обіцянка справдилася ще дорогою до Кінбурнської коси: на під’їзді до неї учасники першої поїздки мали змогу помилуватися унікальним видовищем: спільним полюванням на рибу численної зграї великих чорноморських бакланів та білих пеліканів у Дніпро-Бузькому лимані.

 

Фото автора.