Візит міністра оборони США Джеймса Меттіса в Україну і підписання низки угод про співпрацю в оборонній сфері можна очікувати впродовж найближчих місяців. На цьому наголосив Президент Петро Порошенко під час інтерв’ю для декількох телеканалів. За його словами, текст оборонних угод фактично вже погоджено. Активно просувається і процес надання нашій країні зброї, наголосив він. Досягнуто домовленості про завершення підготовки угоди про постачання оборонної зброї, угоди про військово-технічну співпрацю, співпрацю в науково-дослідних розробках та багатьох інших напрямах. «Це абсолютно чіткі й конкретні, безпрецедентні угоди, — підкреслив П. Порошенко, — яких Україна ніколи не мала у відносинах зі США».
Глава держави також наголосив на тому, що Сполучені Штати Америки та Європейський Союз показали єдину позицію в питанні продовження та розширення санкцій проти країни-агресора Росії. «Це те, чого ми чекаємо від наших партнерів, — сказав він. — Чекаємо єдності. І це відбулося. Чекаємо солідарності з Україною. І це теж відбулося». П. Порошенко особливо акцентував увагу на питанні обмежень, пов’язаних із проектом «Північний поток-2». «Це надзвичайно серйозна загроза для України, яку формує Російська Федерація», — передає слова Президента його прес-служба. Головна мета таких дій — позбавити нашу країну двох мільярдів доларів за транзит. На думку глави держави, це помста за Стокгольм, помста за рішучі антикорупційні реформи в енергетичній сфері. І США в цьому питанні продемонстрували нам повну підтримку, сказав він.
П. Порошенко наголосив, що позицію справжнього стратегічного партнера продемонстрував і Президент Сполучених Штатів Америки Дональд Трамп під час зустрічі в Білому домі.