Популяризацію історичних населених пунктів краю з метою приваблення до них туристів започаткувала Вінницька облрада. Першими презентували своє село Стіна Томашпільського району його мешканці. На Європейській площі обласного центру сільські майстри розгорнули виставку вишитих робіт, особливістю яких є не тільки незвичний орнамент, а й чорно-білі кольори. Тут можна було ознайомитися з фотовиставкою краєвидів села — Стіна розташована у місцевості, що нагадує Карпати. Гостям свята дарували листівки з малюнками стінянських пейзажів і пропонували одразу відправити їх рідним, друзям, знайомим. Ансамбль «Русавочка» (від назви річки Русава. — Авт.), дарував народні пісні. Жінки й дівчата навчали охочих плетінню вінків, пригощали трав’яним чаєм та короваями, спеченими у сільській печі. Можна було переглянути відео та звукові перформенси, зняті та записані українськими та іноземними волонтерами з Австрії, Франції, Італії, Польщі. Волонтер Корпусу Миру із США Джеремайя Джонсон розповів, як втілює в життя в цьому селі свій екологічний проект. Робить це за підтримки ГО «Наше Поділля».

Голова Вінницької облради Анатолій Олійник під час спілкування із земляками.

Фото з сайту Вінницької облради.

— Наш проект спрямований на глибше вивчення історії краю, відродження сільських населених пунктів, привернення до них уваги туристів, — каже учасник свята голова Вінницької облради Анатолій Олійник.
Листівку з краєвидами Стіни Анатолій Олійник відправив до США своєму родичу. А ще він пообіцяв землякам організувати екскурсію для депутатів облради, міського голови Вінниці та очільників громад інших міст області.