Будівля, надана під приміщення окружного адміністративного суду, не використовувалася понад сім років. Тут не було опалення, води, світла, протікав дах тощо. Луганська ОДА посприяла виділенню коштів з держбюджету на капремонт та облаштування установи. Загалом на реконструкцію надано 2 млн. 857 тис. грн.

На знімку: стрічку розрізають голова Донецького апеляційного адміністративного суду Раїса Ханова та керівник Луганської обласної ВЦА Юрій Гарбуз.

Фото прес-служби Луганської ОДА.

У церемонії відкриття взяли участь голова Державної судової адміністрації України Зеновій Холоднюк, голова Вищого адміністративного суду України Олександр Нечитайло, голова Вищої ради правосуддя Ігор Бенедисюк та інші поважні гості. Вони відзначали, що переміщення суду та відновлення його роботи саме в Сєверодонецьку було важливим кроком у роботі судової гілки влади, оскільки повноваження суду поширюються на всю територію Луганської області. А голова Луганського окружного адміністративного суду Сергій Чиркін конкретизував: визнання окремих районів Донбасу тимчасово окупованими територіями не позбавляє юридичних та фізичних осіб, які там перебувають, права на судовий захист. «Приємно відзначити, що відтепер працівники суду виконуватимуть свої обов’язки у сучасному, оновленому приміщенні», — сказав керівник облВЦА Юрій Гарбуз.