Вихідними відбулося арт-шоу «Ніч у Луцькому замку». Серед усіх таких дійств, а їх було вже дев’ять, цьогорічне, безперечно, найцікавіше і найзмістовніше. 

Насамперед тому, що об’єднало сучасне вуличне мистецтво з виступами кращих оперних виконавців Європи, визначних майстрів балету, прекрасних музикантів. Гості свята мали змогу почути прекрасний спів у виконанні лауреата Національної премії України імені Тараса Шевченка, володаря титулу «Вердіївський голос» (Італія), лауреата дванадцяти міжнародних конкурсів, соліста Польської національної опери у Варшаві, Чеської національної опери у Празі та Датської королівської опери у Копенгагені Андрія Шкургана (на знімку), солістки Віденської оперети, Румунської національної опери у Бухаресті і Словацької національної опери у Братиславі Катаріни Корезі-Лал. Незабутнє враження справила гра Національного симфонічного оркестру України, яка супроводжувала їхній спів. Феєричне дійство вогню показав Львівський академічний театр «Воскресіння». Його актори, ставши на високі ходулі і взявши до рук запалені смолоскипи, на одному подиху відіграли виставу «Глорія», в якій зобразили боротьбу добра і зла.
Цікаво, що протягом майже усього суботнього дня в Луцьку була злива. За іронією театр «Київ модерн балет» мав показати саме виставу «Дощ». На щастя, минулося без цієї природної декорації, ввечері небо очистилося від хмар і на нього навіть вийшов місяць-молодик, тож глядачі могли спокійно насолоджуватися мистецтвом цього унікального театрального колективу.
Подивувала присутніх своїм шоу на повітряних кулях італійська балерина Molecole. На зміну їй під стінами замку закрокували «ведмеді» французького театру «Remue Mеnage». Велетенські ляльки-ведмеді танцювали разом з учасниками «Ночі в Луцькому замку». Опісля естафету чарівного дійства під зорями літньої ночі перейняв український композитор, піаніст-віртуоз Євген Хмара. Завершував свято гурт «LaFesta electrіc opera». І хоч на сході вже займалася зоря прийдешнього дня, про сон ніхто не думав: розпочалися танці.
Зазначимо: генеральним спонсором «Ночі в Луцькому замку» став благодійний фонд Ігоря Палиці «Тільки разом». А всі виручені від продажу квитків кошти витратять на потреби Луцької міської дитячої поліклініки.

Фото автора.

Волинська область.