За інформацією прес-центру штабу АТО, оперативна обстановка в районі лінії зіткнення залишається складною. За добу (дані на ранок 07.08) проросійські бандформування 25 разів відкривали вогонь по позиціях ЗСУ. На приморському напрямку окупанти вели обстріл зі стрілецької зброї, гранатометів і мінометів, у тому числі й із заборонених Мінськими угодами калібром 120 мм. До цього «комплекту» озброєння на донецькому напрямку ворог додав ще БМП і великокаліберні кулемети.
Шість разів бойовики обстрілювали наших захисників на луганському напрямку. У хід ішло піхотне озброєння та гранатомети.
За даними Головного управління розвідки Міноборони України, в підрозділах терористів відзначається погіршення морально-психологічного стану. Це спричинено насамперед зневажливим ставленням офіцерів ЗС РФ до рядового складу, насамперед із числа місцевих «ополченців». Методи керування російських військових (крадіжки майна і «зарплати» бойовиків, корупція...) викликають невдоволення підлеглих і призводять до відмови виконувати накази й самовільного залишення бойових позицій.
Тим часом, за словами керівника групи «Інформаційний Опір» Дмитра Тимчука, «органи влади ДНР» проводять активну роботу, яка полягає в тому, щоб релігійні громади «добровільно» надавали «гуманітарну допомогу» представникам місцевих бандформувань і «правоохоронним органам республіки».
А духівництво громад Горлівської і Донецької єпархій УПЦ МП отримало вказівки від митрополита Донецького і Маріупольського Іларіона та митрополита Горлівського і Слов’янського Митрофана про проведення молебню 28 липня на честь святкування 100-річчя Помісного Собору РПЦ і відновлення Патріаршества в РПЦ. До всього в тексті «затвердженої» молитви є заклики молитися «за Росію, її владу та армію»...