Минула доба (станом на 11.07) у зоні проведення бойових дій на Донбасі не була спокійною — супротивник 22 рази відкривав вогонь по позиціях наших сил. На луганському напрямку окупант увечері та вночі бив з 82 мм мінометів по селищах Малинове та Катеринівка. А також вів провокаційний вогонь із великокаліберних кулеметів по українських позиціях у Новотошківському і Новозванівці. На донецькому напрямку з району селища Ясинувата незаконні збройні формування із гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецького озброєння вели вогонь по Авдіївці.
Найбільшу кількість обстрілів зафіксовано на маріупольському напрямку. Тут гібридні формування із гранатометів обстрілювали Новомихайлівку та Березове. По Широкиному били із великокаліберних кулеметів і озброєння БМП. Також ворожі кулемети працювали по Талаківці та Мар’їнці. «У відповідь на провокації ворога українські захисники переважно відкривали вогонь із великокаліберних кулеметів», — повідомляють у штабі АТО.
Своєю чергою українська сторона Спільного центру контролю та координації заявила про обстріл російсько-терористичними військами житлових кварталів Мар’їнки. На щастя, ніхто не постраждав. «Українська сторона засуджує дії НЗФ ОРДО щодо обстрілів населених пунктів, що ставить під загрозу життя й здоров’я цивільного населення. Зазначений злочин свідчить про цілеспрямовані дії НЗФ ОРДО щодо подальшого загострення конфлікту, відверту зневагу Мінських домовленостей та небажання дотримуватися перемир’я, оголошеного на період збирання врожаю», — йдеться в повідомленні.