Ярославу Грущинському з сином Нестором медаль вручає настоятель храму Преображення Господнього, протоієрей Микола Волосянський.
 

Колектив «Голосу України» щиро радіє за Ярослава Грущинського. Свого часу він протягом трьох років обіймав посаду завідувача юридичного відділу редакції газети, а нині як учасник бойових дій нагороджений з благословення Святішого Патріарха УПЦ КП Філарета медаллю «За жертовність і любов до України». Ярослав за покликом серця пішов на фронт добровольцем. Там йому запропонували посаду діловода, на що він відповів: «Не для того я прийшов, щоб папірці перекладати». І став рядовим, старшим навідником гаубиці 152-го калібру. Служив в АТО з 2014-го по 2015 рік у складі 44-ї окремої артилерійської бригади під Дебальцевим і Горлівкою. Весь час треба було змінювати розташування, адже ворог викривав позиції і невпинно обстрілював. Кілька побратимів загинули на очах у Ярослава. На щастя, з фронту він повернувся живий, сильний духом і змужнілий. 
Також у Міжнародний день фотографа почесну відзнаку вручено і нашому військовому фотокореспонденту Олександрові Клименку, який постійно веде репортажі із зони АТО. Медалі удостоєно і телеоператора каналу «1+1» Андрія Романока. Завдяки їхній фото- і відеомайстерності ми можемо бачити все те, що відбувається на сході нашої країни.


Київська область.

Фото Олександра КЛИМЕНКА.