Учора Перший заступник Голови Верховної Ради України Ірина Геращенко привітала випускників Програми стажування у Верховній Раді. Понад 50 інтернів протягом півроку працювали в секретаріатах парламентських комітетів та підрозділах апарату. Зокрема, вони брали участь у розробці законопроектів, організації громадських слухань, різноманітних круглих столів, фахових дискусій, відвідували лекції і тренінги. Розвитку лідерського потенціалу інтернів сприяли зустрічі з народними депутатами, політичними та громадськими діячами, науковцями.

 

Джон Пенел, заступник директора місії USAІD в Україні,
Ірина Геращенко, Перший заступник Голови Верховної Ради України,
Петро Боднар, Перший заступник Керівника апарату  ВР — керуючий справами.


«Приємно бачити молоді обличчя, які, переконана, щиро прагнуть працювати задля України і реалізувати себе після програми стажування. Якщо зумієте поєднати свої знання, бажання та знайти баланс між родиною і роботою, зможете самореалізуватися в будь-якій сфері», — сказала Ірина Геращенко. Вона нагадала, що випускниками цієї програми є міністр екології Остап Семерак та народний депутат Валерій Карпунцов. «Тому для нас велика радість, що ви змогли пройти практику в парламенті. Ми до вас ставимося насамперед як до кадрового резерву, який сьогодні дуже необхідний Україні. Адже нині маємо величезні прогалини в роботі міністерств і відомств, інших державних структур, де не вистачає компетенції, професіоналізму, порядності, іноді холодної голови. Тому один із ключових досвідів, який маємо перейняти в європейських і американських партнерів, — це формування кадрового резерву», — зазначила перший заступник глави парламенту.

Крім того, Ірина Геращенко наголосила, що остання сесія Верховної Ради була непростою, але дуже важливою. «Ви брали участь у програмі стажування під час історичної сесії. Адже саме в цей період Україна отримала безвізовий режим, і парламент до цього доклав дуже багато зусиль. Також Верховна Рада ратифікувала Угоду про асоціацію з ЄС, яка з вересня повністю набере чинності. Тут потрібна ваша допомога, тому що ключовим завданням парламенту буде імплементація українського законодавства до європейських стандартів. Якщо ми разом не зробимо цю роботу, то Україна не матиме шансу стати членом ЄС», — підкреслила Перший заступник Голови Верховної Ради. Вона закликала інтернів брати участь у конкурсах на заміщення тих чи інших посад у парламенті та порадила випускникам програми завжди залишатися собою, ніколи не зраджувати принципам. 

Інтернів також привітав перший заступник керівника апарату Верховної Ради Петро Боднар. «Переконаний, що кожен із вас, хто зміг узяти участь у стажуванні, набув у Верховній Раді великий і важливий досвід. Незалежно від того, хто де працюватиме і в якій сфері, — головне, щоб ви могли скористатися своїми знаннями, напористістю, характером і всі ці чесноти вміли застосовувати для вищих цінностей: інтересів країни і наших громадян. Це буде запорукою того. що Україна стане розвинутою країною», — наголосив він.

Фото 
Андрія НЕСТЕРЕНКА.
Більше фото тут — www.golos.com.ua