Міністр соціальної політики України Андрій Рева відвідав Тернопільський обласний центр соціальної реабілітації дітей-інвалідів, оглянув відремонтовані приміщення, поспілкувався з персоналом. Цей центр — єдине в Україні відділення реабілітації за місцем проживання. Тут опікуються маленькими інвалідами, які через різні протипоказання не можуть відвідувати дитячі колективи та заклади.
Починаючи з 2015 року за рахунок коштів обласного бюджету в установі реконструюють приміщення. Після завершення робіт центр зможе приймати на рік 250 дітей. Нині він працює тільки на третину потужності. Тут надають психолого-педагогічну, професійну і трудову, соціальну і побутову, а також фізичну реабілітацію, проводять роботу з батьками, організовують навчальні семінари для тих, хто займається з дітьми-аутистами, особливими підлітками та з родинами, які виховують дітей з особливими потребами.
За словами працівників, центр бере участь у міжнародних проектах, завдяки яким фахівці проходять навчання та обмінюються досвідом.
У 2016-му тут побували на реабілітації 98 маленьких інвалідів, а в першому півріччі 2017-го — 76. «У 2016 році на його потреби було виділено майже 2 млн. гривень, — наголосив голова облради Віктор Овчарук. — Проекти, спрамовані на допомогу дітям-інвалідам, обласна рада завжди підтримувала і підтримуватиме».
В установі планують відкрити відділення медичної реабілітації, створити на його базі хостел для перебування сімей з районів області, доки діти проходитимуть реабілітацію. Заплановано також організувати тренінговий будинок «Крок вперед» для підготовки юних інвалідів до самостійного життя.
Того самого дня Андрій Рева, Віктор Овчарук та голова ОДА Степан Барна, керівники району взяли участь у відкритті нового приміщення стаціонарного відділення терцентру соцобслуговування у Великих Дедеркалах, що в Шумському районі. Центр розраховано на 38 ліжко-місць. Завдяки йому належними умовами проживання, соціальним та медичним обслуговуванням забезпечено усіх самотніх громадян району, які потребуватимуть допомоги. Вартість відділення стаціонарного догляду становить понад 10 млн. гривень.

Тернопільська область.