У Миргороді на Полтавщині завершуються роботи з облаштування водопровідних мереж одразу на чотирьох вулицях — Красносільській, Ламаній, Стаднянській і Козацькій. Прокласти там водогін вдалося завдяки тісній співпраці міської влади, іноземних благодійників і самих мешканців.
Зокрема, вагома фінансова підтримка в розмірі 1,8 мільйона гривень надійшла в рамках реалізації швейцарсько-українського проекту DESPRO «Підтримка децентралізації в Україні». Водночас 2,8 мільйона гривень виділили з міського бюджету, ще 400 тисяч гривень доклали ті, хто користуватиметься цими мережами. Загальний кошторис спорудження та облаштування об’єктів становить 5 мільйонів гривень.
Втілюючи в життя такий масштабний задум, фахівці-комунальники вперше в курортному місті застосували метод безтраншейного прокладання труб із застосуванням горизонтально направленого буріння. Використання нових прогресивних технологій дало змогу досить оперативно об’єднати водогони двох мікрорайонів — Стадні та Королівщини. Тепер водопостачання там буде значно надійнішим.