Це сталося через відключення від електропостачання об’єктів «Лисичанськводоканалу». При цьому вони зазначають, що заборгованості з оплати спожитої електроенергії та води вони не мають. Обурені бездіяльністю міської влади, лисичани розпочали акцію протесту. 


З ініціативною групою зустрівся заступник голови ОДА Вадим Данієлян. На позачерговому засіданні обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій ухвалено рішення про проведення комплексної перевірки силовими структурами діяльності ЛКСП «Лисичанськводоканал». Обласна влада пішла на безпрецедентний крок, виділивши підприємству 2,5 мільйона гривень на часткове погашення заборгованості. Певні завдання та вимоги було адресовано Лисичанській міськраді.


Критичну ситуацію з роботою ТОВ «Луганське енергетичне об’єднання» обговорювали в Києві на нараді під головуванням віце-прем’єр-міністра України Геннадія Зубка. Це товариство неодноразово відключало енергопостачання соціально важливих об’єктів, внаслідок чого без питної води до сьогодні залишалося понад 60 тисяч споживачів, дошкільні навчальні заклади, школи, медзаклади у містах Кремінна, Лисичанськ, Старобільськ, Рубіжне та в Станично-Луганському і Попаснянському районах. Причиною відключень є скрутне фінансове становище ЛЕО, яке заборгувало ДП «Енергоринок» 5,3 мільярда гривень.


«Проблема ЛЕО має складний і накопичувальний характер, однак її заручниками не повинні ставати люди», — заявив очільник області Юрій Гарбуз.


За результатами наради керівництво ЛЕО вирішило піти назустріч комунальним підприємствам, що мають борги, і найближчим часом відновити електропостачання всіх відключених об’єктів водоканалу. ЛЕО готує пропозиції щодо виходу із ситуації та направить їх в усі структури, пов’язані з енергетикою та комунальним господарством країни.

Луганська область.